Genreau: "Voetbalintelligentie ligt hier hoger dan in Australië"

22 juli 2018, 00:13

Denis Genreau is een van de verrassingen in de voorbereiding bij PEC Zwolle tot dusver. De middenvelder scoorde al tegen Berkum en FC Dalfsen en voegde zaterdagmiddag een prachtige treffer toe aan zijn totaal tegen Hannover 96. De Australiër heeft het dan ook goed naar zijn zin in Overijssel. "Ik houd van de stad Zwolle."

Dat vertelde hij na de 3-1 nederlaag tegen de Bundesliga-club. Een onnodig verlies, zo oordeelde Genreau. "Vooral de manier waarop we doelpunten tegen kregen zorgde voor teleurstelling bij ons", baalde hij tegenover RTV Oost. "Maar goed: we weten in elk geval waar we op moeten trainen. Standaardsituaties."

Zelf maakte Genreau een prachtig doelpunt op aangeven van Ryan Thomas. Hoewel de nieuweling een goede indruk maakt, was het eerst wel even wennen, het voetbal in Nederland. "Het gaat hier meer over de grond dan in Australië. Daar is het meer fysiek en veel lopen. Maar qua voetbalintelligentie ligt het niveau hier hoger. Ik wil hier daarom veel leren van de andere spelers."

Niet alleen op het gebied van voetbal moet Genreau een hoop leren. Ook in het normale leven gebeurt er veel voor de Australiër. "Ik ben voor het eerst op mezelf. Dat is goed voor me, maar ik moet bijvoorbeeld nog leren koken", lachte de aanwinst van de Zwollenaren, die vooralsnog een plek in de basis heeft veroverd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen