Van Drongelen maakt 'sterke ontwikkeling' door bij Hamburger SV

21 juli 2018, 21:36

Rick van Drongelen maakt indruk bij Hamburger SV. De club die afgelopen seizoen degradeerde naar het tweede niveau in Duitsland kan komend jaar niet beschikken over de geblesseerde Gideon Jung en Kyriakos Papadopoulos - die een transfer gaat maken - en doet daarom een beroep op de jonge Nederlandse verdediger. Tot dusver maakt hij veel indruk.

"Hij heeft een volgende stap gezet in zijn ontwikkeling. Rick werkte ook hard toen het minder goed ging. Het is belangrijk dat we zo'n speler in onze ploeg hebben", prijst technisch directeur Ralf Becker het talent tegenover Hamburger Morgenpost. "Hij is weliswaar een van de jongere spelers van onze selectie, maar grijpt zijn verantwoordelijkheid. Hij heeft een zeer positieve ontwikkeling doorgemaakt."

HSV betaalde afgelopen seizoen drie miljoen euro voor de verdediger die overkwam van Sparta Rotterdam. In het rampjaar van de club uit Hamburg kwam Van Drongelen tot achttien optredens in de Bundesliga. Komend seizoen moet hij de nieuwe 'Abwehr-Boss' worden bij de degradant.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen