Spoorboekje: Zirkzee, laatste test AZ en Liverpool - Dortmund

22 juli 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 22 juli.

Specials

Dit is Zirkzee (17), Nederlands spitsen-hoop van Bayern München 

Hij was zaterdag de meest besproken voetbaltiener van Nederland: de pas zeventienjarige Joshua Zirkzee droeg met een doelpunt bij aan de 3-1 overwinning van zijn club Bayern München op Paris Saint-Germain tijdens de 'International Champions Cup'. In Duitsland is de ster van de jeugdinternational rijzende, maar in eigen land is de oud-spits van ADO Den Haag en Feyenoord bij het merendeel een onontdekte parel. Wat moet je in elk geval van deze hoop in Nederlands bange dagen weten? 

Wedstrijden

Zulte Waregem - AZ (14.30)

Het laatste meetmoment voor het tweeluik met FC Kaira in de voorronde van de Europa League. AZ kende tot dusver een degelijke voorbereiding. Er werd gewonnen van Panathinaikos en Lokeren (beide 2-0), en de Alkmaarders speelde gelijk tegen FC Midtjylland (1-1). Het komende oefenduel met Zulte Waregem, de nummer negen van België, gebruikt John van den Brom om de puntjes op de i te zetten voor komende donderdag als AZ afreist naar Kazachstan.

Club Brugge - Standard Luik (20.00 uur)

België is net bekomen van het WK-succes, of het clubvoetbal staat op het punt van beginnen. De competitie in België gaat over een week alweer van start. Zoals in ieder land wordt er voor aanvang van de vaderlandse competitie gestreden om de Super Cup. Bij onze zuiderburen gaat het vanavond tussen kampioen Club Brugge en bekerwinnaar Standard Luik. Dat kan een heet potje worden.

Liverpool - Borussia Dortmund (22.05 uur)

Borussia Dortmund kende een goede start van de International Champions Cup. De Duitsers klopten vrijdag Manchester City met 1-0. Al speelden The Citizens wel met een jong B-elftal. Hun tweede duel in de Verenigde Staten is een weerzien met hun voormalige, succesvolle trainer Jürgen Klopp. Voor Liverpool, dat sterk aankocht deze zomer, is het hun eerste duel op het lucratieve toernooi. 

Voetbal op tv

19.55 uur: Club Brugge - Standaard Luik, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van Belgische Super Cup

21.55 uur: Liverpool - Borussia Dortmund, FOX Sports 4 - live verslag van duel om International Champions Cup

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen