AC Milan mag tóch Europa in na uitspraak van het CAS

20 juli 2018, 13:53

AC Milan mag tóch Europa in. Dat heeft het CAS vrijdag bepaald. De UEFA wilde de gevallen topclub voor twee seizoenen uitsluiten van Europees voetbal, omdat de Italianen niet voldeden aan de regels van Financial Fair Play. Milan stapte naar het sporttribunaal en kreeg gelijk.

Milan voldeed niet aan eis van 'break-even' en moest daarom flink boeten van de UEFA. Nooit eerder deelde de Europese voetbalbond zo'n zware straf uit voor het schenden van de financiële regels. Het CAS onderstreept dat Milan de regels heeft overtreden, maar vindt de sanctie buitenproportioneel. Daarom is bepaald de Rossoneri toch toe te laten tot Europa. Het CAS verzoekt de UEFA een straf uit te delen die strookt met de gemaakte overtreding van Milan.

Voor Atalanta Bergama en vooral voor Fiorentina is de uitspraak een streep door de rekening. Atalanta had een kwalificatieronde over mogen slaan. Nu moet Atalanta volgende week al aan de bak. Fiorentina zou het plekje van Milan overnemen, maar dat gaat helemaal niet meer door.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen