Kramer: "Ik denk dat jullie mij meer missen dan ik jullie"

Kramer: "Ik denk dat jullie mij meer missen dan ik jullie"

20 juli 2018 – Maccabi Haifa kwam op het juiste moment voor Michiel Kramer. De spits kende een rumoerig jaar in Nederland, waarin de kroketgate bij Feyenoord opspeelde en Sparta zijn contract verscheurde. Ongeacht die voorvallen had Kramer altijd een wens voor een buitenlands avontuur. Nadat hij en Sparta uit elkaar gingen was Maccabi Haifa er snel bij. "De gedachte dat ik naar het buitenland wilde, speelde al wat langer", zegt Kramer.Kramer verliet vroegtijdig Sparta nadat hij voor zeven wedstrijden geschorst werd na zijn schop tegen het hoofd van Alexander Büttner. Hij wilde mee blijven trainen, maar voor de rust besloot Sparta zijn contract in de papierversnipperaar te gooien. Vervolgens meldde Maccabi zich vlot. Bij de Israëlische club is Mo Allach technisch directeur en zwaait Fred Rutten de scepter. "Ik was blij dat dit voorbij kwam", zegt aldus Kramer tegen FOX Sports.

Momenteel is Kramer in voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat in Israël ook volgende maand begint. Vier wekenlang zag hij zijn zwangere vrouw en twee kinderen niet. "Dat is even pittig, vooral voor mijn vrouw. Het is natuurlijk best zwaar voor haar, ik denk ook dat ze een beetje op haar tenen heeft gelopen", zegt de 29-jarige Rotterdammer. "Over het voetballen heb ik me nooit drukgemaakt. Ik weet wat ik kan, en wat niet. Dat weet de staf gelukkig ook. Ik wil presteren en weet dat ik het kan. Meer het feit dat mijn gezin naar Israël gaat en me vrouw hier gaat bevallen, baren mij meer zorgen. Ik heb het daar met mijn vrouw over gehad, en die zag niet zoveel problemen plus dat de zorg hier goed is."

Nederland zal Kramer niet missen, in ieder geval de media niet. "Ik denk dat jullie mij meer missen dan ik jullie. Voetbal en journalistiek komt er allemaal bij kijken, vind ik ook helemaal niet erg. Ik heb daar nooit wakker van gelegen. Maar missen ga ik jullie niet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019

  3. vrijdag 16 augustus 2019