Robbemond: "In eerste gesprek met Van Bommel al enthousiast"

20 juli 2018, 09:50

Willem II wilde niet met hem verder, maar Mark van Bommel koos Reinier Robbemond als nieuwe assistent-trainer van PSV. Robbemond en Van Bommel kennen elkaar van hun actieve carrière en van de cursus betaald voetbal. De twee hielden contact en Van Bommel raakte geïnteresseerd in hoe Robbemond Willem II afgelopen seizoen uit het moeras trok.

"We zaten zelfs in dezelfde subgroepjes", vertelt Robbemond in het Eindhovens Dagblad over de cursus. "Onze lichting bestond uit een hechte ploeg leergierige mensen en we spreken elkaar nog steeds af en toe. Ik ben met Mark in contact gebleven en we probeerden van elkaar te leren. Hij was vorig seizoen benieuwd hoe ik het bij Willem II voor elkaar had gekregen en andersom was ik ook geïnteresseerd in zijn aanpak bij PSV onder 19."

Het was voor Robbemond niet de planning om toe te treden tot de technische staf. Na het vertrek van Phillip Cocu naar Fenerbahçe en de aanstelling van Van Bommel kwam alles in een stroomversnelling. "In juni belde Mark me op met de vraag om erover na te denken. Dat duurde niet lang. Ik raakte in het eerste gesprek met hem al enorm enthousiast", aldus de assistent-trainer, die ook met Van Bommel stage liep. "Bij clubs in Nederland en in het buitenland, bijvoorbeeld bij Bayern München. Dankzij Mark natuurlijk. Zonder zijn ingangen was dat waarschijnlijk een stuk lastiger geworden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen