Chong maakt indruk en krijgt ook van Mourinho complimenten

Chong maakt indruk en krijgt ook van Mourinho complimenten

20 juli 2018 – In zijn eerste minuten voor Manchester United heeft Tatith Chong (op archiefbeeld) direct zijn visitekaartje afgegeven. De achttienjarige aanvaller mocht donderdagnacht (Nederlandse tijd) een half uur meespelen in de oefenwedstrijd tegen Club América (1-1). De oud-Feyenoorder oogstte complimenten, ook van José Mourinho.Chong viel op door zijn individuele acties en hij leidde ook de gelijkmaker van United in. De debutant legde de bal op het hoofd van Ander Herrera, die nog op de paal kopte. In de rebound tikte Juan Mata binnen. "Hij speelde goed", zegt Mourinho op het clubkanaal van de Engelse topclub. "Hij kwam op het veld en wilde laten zien wat hij in huis heeft."

The Special One vervolgt: "We hadden geen spitsen op het veld, daarom hadden we iemand nodig die kan creëren en initiatief neemt. Dat deed hij. Zijn actie waar het doelpunt uitviel was mooi. Hij toonde zelfvertrouwen. Natuurlijk heeft hij fysiek zijn beperkingen. Maar wanneer hij met de bal beweegt heeft hij één-tegen-één zijn kwaliteiten."

Mourinho is van plan Chong steeds meer aan het grote werk te laten ruiken. "We hebben het plan om hem zoveel mogelijk mee te laten training. Dat komt zijn ontwikkeling ten goede. Hij moet spelen waar 'ie thuishoort, hij zal spelen in de academy. Hij moet fysiek sterker worden, want fysiek is hij er nog niet klaar voor. Op dat vlak is hij kwetsbaar. Zijn techniek is erg goed, en tactisch begrijpt hij het spelletje ook. Ik weet niet of hij gedurende het seizoen speeltijd kan krijgen. Dat hang vooral van sommige bekerwedstrijden af."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 oktober 2018

  2. zondag 21 oktober 2018