Zwak Ajax speelt gelijk tegen Wolverhampton bij rentree Blind

19 juli 2018, 16:49

Ajax heeft met de A-kern donderdagmiddag een slechte beurt gemaakt. In het voorlaatste oefenduel voor het CL-treffen met Sturm Graz werd tegen Wolverhampton Wanderers gelijkgespeeld (1-1). Een van de weinige positieve punten was de rentree van Daley Blind en het spel van Noa Lang, maar verder zijn er vooral veel zorgen voor Erik ten Hag. Wellicht kunnen de mannen die donderdagavond tegen Walsall spelen meer overtuigen.

Hoewel Ajax met een schotkans voor Klaas-Jan Huntelaar nog aardig begon, was het Wolverhampton Wanderers dat de eerste helft de klok sloeg. Elke counter van de Engelsen leverde gevaar op, dat meestal nog in de kiem gesmoord kon worden. De grootste kans was na een half uur spelen voor Diogo Jota. De aanvaller kreeg oog in oog met André Onana de bal echter niet langs de doelman.

De Amsterdammers, bij wie Hakim Ziyech, Lasse Schöne, Maximilian Wöber en Daley Sinkgraven in beide duels niet in actie komen, maakten een matige indruk en creëerden amper kansen. Totdat Noa Lang met een prachtige solo de bal vlak voor rust bij Donny van de Beek kreeg. Met een mooie sleepbeweging schoot de middenvelder tegen de verhoudingen in in de verre hoek: 0-1.

Na de tweede drinkpauze van het duel kwam de gelijkmaker er alsnog. Na een overtreding van de zeer matige Tagliafico op invaller Helder Costa, schoot Ruben Neves uit een penalty de gelijkmaker binnen (1-1). In de slotfase ging Ajax nog wel op jacht naar de overwinning, maar het lukte niet meer.

Een schot van Neres werd gekraakt, maar veel verder kwamen de Amsterdammers overigens ook niet. Huntelaar werd naar de kant gehaald, zonder dat hij ook maar één uitgespeelde mogelijkheid had gekregen van zijn ploeg. Ook Neres en Tagliafico speelden zeer zwak bij de ploeg van Ten Hag, die in de slotminuten Onana dankbaar mocht zijn dat er geen tweede Engelse goal viel. Maar dat werd een heel matig Ajax bespaard.

Opstelling Ajax: André Onana, Ramsus Kristensen, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong (46. Daley Blind), Nicolas Tagliafico, Carel Eiting, Donny van de Beek (78. Dani de Wit) , Noussair Mazraoui (87. Viktor Jensen), David Neres, Klaas-Jan Huntelaar (82. Kaj Sierhuis), Noa Lang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen