Voorzitter Franse bond bevestigt aanblijven Deschamps

Voorzitter Franse bond bevestigt aanblijven Deschamps

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

19 juli 2018 – Volgens Noël de Graët blijft Didier Deschamps gewoon de bondscoach van Frankrijk. De voorzitter van de Franse voetbalbond ontkende bovendien dat er toenadering gezocht is tot Zinédine Zidane, hij vertrok recentelijk bij Real Madrid, als mogelijke opvolger.

Deschamps heeft een contract tot en met het EK in 2020 en als we De Graët mogen geloven blijft hij tot die tijd ook gewoon coach bij Les Bleus. De geruchten over de komst van Zidane, die onlangs na zijn derde Champions League-winst vertrok als trainer van Real Madrid, worden door de voorzitter ontkracht. "Hij heeft nog op geen enkele manier duidelijk gemaakt het nationale team te willen trainen", meldt De Graët bij BFMTV.

In eigen land kreeg Deschamps geregeld kritiek vanwege het behoudende spel. Sprakelend was het Franse voetbal op het WK zeker niet altijd, maar net als in 1998 kroonde Frankrijk zich tot wereldkampioenschap. Twintig jaar geleden besloot de toenmalige coach Aimé Jacquet na de WK-winst te stoppen als bondscoach, maar Deschamps liet eerder al weten Jacquets voorbeeld niet te volgen.  

gerelateerd