Celtic eenvoudig door, Rosenborg BK zwijnt met late strafschop

18 juli 2018, 22:37   Bijgewerkt: 18 juli 2018, 22:45

Celtic heeft zich zonder problemen geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Nadat de eerste wedstrijd tegen Alashkert al met 1-3 was gewonnen, scoorden de Schotten - ondanks een rode kaart voor Jozo Šimunovic na elf minuten - ook in de return driemaal (3-0). Rosenborg BK, dat vorig seizoen Ajax nog uitschakelde in de Europa League, ontsnapte diep in blessuretijd aan een blamage in de eerste ronde van het miljardenbal.

Tegen het IJslandse Valur Reykjavík kwamen de Noren dankzij een penalty vijf minuten voor tijd in grote problemen. Kristinn Freyr Sigurdsson schoot vanaf elf meter raak en dat was de 2-1, nadat Nicklas Bendtner en Anders Trondsen al hadden gescoord namens de thuisploeg. Het heenduel eindigde echter in 1-0 voor Valur, dat daardoor op het randje van doorgaan stond. Zéér diep in blessuretrijd kreeg Rosenborg BK echter alsnog een omstreden strafschop en die benutte Bendtner: 3-1. Bij de IJslanders kreeg Patrick Pederson vanaf de bank nog een rode kaart in het tumultueuze slot. Rosenborg BK treft daarom in de volgende ronde Celtic.

Verder plaatste Qarabag FK zich met moeite ten koste van het Sloveense Olimpija Ljubljana (1-0, 0-0) en had Astana weinig moeite met Sutjeska Niksic (0-1, 0-2). Ook FC Sheriff Tiraspol ging door ten koste van het Georgische Torpedo Koetaisi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen