PEC Zwolle verliest nipt van Gent, FC Emmen verslaat Jong AZ

18 juli 2018, 16:58

PEC Zwolle heeft woensdagmiddag hun oefenwedstrijd niet gewonnen. De ploeg van John van 't Schip maakte een aardige indruk tegen AA Gent, maar legde het wel af tegen de nummer vier van België van afgelopen seizoen (1-0). FC Emmen boekte op de valreep een overwinning op Jong AZ: 3-2.

Met nieuwelingen Darryl Lachman, Kenneth Paal, Gustavo Hamer, Denis Genreau, Zian Flemming, Mike van Duinen en Vito van Crooij in de basis begonnen de Zwollenaren grotendeels met hun verwachte basiself tegen de Belgische kampioen uit 2015. Nadat Leemens een vrije trap overschoot en Genreau de bal tegen de keeper aanschoot, was het Japanner Yuya Kubo die de score aan de andere kant opende na een half uur.

Terwijl Van 't Schip na de rust langzaam maar zeker doorwisselde, deed PEC nog een poging om gelijk te maken. Invaller Terrel Ondaan stelde Van Duinen in staat om van dichtbij gelijk te maken vijf minuten voor tijd, maar zijn poging ging net naast. Na een verlies tegen SV Meppen (2-5) was dit de tweede nederlaag in de oefencampagne van Zwolle.

FC Emmen won wel, maar met heel veel moeite. Met proefspeler Bora Miklic in de ploeg kwam het tegen Jong AZ nog wel op voorsprong dankzij Feddy Quispel. In het tweede bedrijf waren twee treffers van Jelle Duin echter genoeg om de zaken volledig om te draaien, maar het was aan Emil Bijlsma - de jeugdspeler die al veelvuldig scoorde deze voorbereiding - te danken dat de promovendus niet verloor. Daniel Camara Bos bezorgde zijn ploeg met een fraaie knal in de negentigste minuut nog de vijfde overwinning van de voorbereiding.