Tagliafico genoot van WK en is blij met Tadic en Blind

Tagliafico genoot van WK en is blij met Tadic en Blind

18 juli 2018 – Het wereldkampioenschap voetbal in Rusland verliep voor Argentinië weliswaar zeer teleurstellend, toch was het voor Nicolas Tagliafico een mooie en vooral leerzame ervaring. De linksback van Ajax heeft ondanks de vroege uitschakeling een goed gevoel overgehouden aan het toernooi. "Voor Argentinië was het geen goed WK", besefte de verdediger."Wij moeten minstens bij de laatste vier zitten en het liefst wereldkampioen worden. De druk is enorm", vervolgt hij op de clubsite van de Amsterdammers. "Maar voor mij persoonlijk was het een fantastische ervaring." Onder meer van de aanwezigheid van Lionel Messi genoot de Ajacied. "Het is echt een ongelofelijke ervaring om met hen te trainen en te spelen. Het zijn fantastische dribbelaars, zie ze maar eens af te stoppen op het trainingsveld. Je wordt er echt een betere speler van."

Ajax
Bij terugkomst in Nederland had Tagliafico opeens twee nieuwe ploeggenoten: Dusan Tadic en Daley Blind. "Ik heb Tadic zien spelen op het WK en Blind is natuurlijk een bekende speler van Manchester United. Ze brengen heel veel ervaring mee en dat heeft dit team wel nodig. Ik ben pas 25 en was al een van de oudsten. Het is fijn dat er oudere jongens bijkomen."

Ook hoopt hij zelf nog een stap te maken komend seizoen in Amsterdam. "Persoonlijk zou ik misschien iets productiever willen worden, een goal of 4, een paar assists. Maar het belangrijkste is dat ik de beste wil zijn. Dat geldt voor mijzelf maar ook voor ons als team. Winnen: dat is het belangrijkst."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 13 december 2018

  2. woensdag 12 december 2018