Heerenveen neemt Kongolo over van Manchester City

18 juli 2018, 16:01

SC Heerenveen heeft Rodney Kongolo (20) overgenomen van Manchester City. Het jongere broertje van international Terence Kongolo ligt voor vier seizoenen vast in Friesland. Met zijn komst speelt Heerenveen in op de nog langdurig geblesseerde Stijn Schaars, maar halen de Friezen hem ook voor de lange termijn.

"We ronden op dit moment het papierwerk af bij de FIFA en verwachten Rodney zo spoedig mogelijk aan de selectie toe te voegen", zegt technisch manager Gerry Hamstra op de website van Heerenveen. "Rodney is een goede allround en moderne middenvelder die op meerdere posities kan spelen. Hij is een waardevolle versterking voor ons middenveld, waardoor we nog meer opties krijgen binnen onze selectie."

Kongolo staat al een tijd te boek als groot talent. Vier jaar geleden pikte Manchester City hem op uit de jeugdopleiding van Feyenoord, maar een doorbraak bij The Citizens bleef uit. Het afgelopen seizoen speelde jeugdinternational op huurbasis voor Doncaster Rovers, dat uitkomt in de Engelse League One.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen