Mourinho steekt de loftrompet over de naar Ajax vertrokken Blind

18 juli 2018, 09:47

Manager José Mourinho heeft de loftrompet gestoken over Daley Blind. De verdedigende middenvelder annex verdediger vertrok deze week bij Manchester United om terug te keren bij Ajax. Hoewel hij de afgelopen maanden amper aan spelen toekwam in Engeland, is de Portugees wel vol lof over zijn oude pupil.

"Daley was in de achttien jaar dat ik manager ben een van de meest professionele spelers die ik ken. Zowel op als naast het veld was het een plezier om met hem te werken", schrijft zijn oude coach op de clubsite van United.

"Ik wil hem hartelijk bedanken voor alles wat hij heeft gedaan. We wensen hem het allerbeste bij Ajax, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot", aldus Mourinho. In zijn eerste seizoen koos Mourinho nog regelmatig voor Blind, maar na diens blessure kwam de kersverse Ajacied er niet meer tussen in de Premier League.

Zelf kijkt blind ook met goede gevoelens terug op zijn vier seizoenen in Manchester. "Spelen voor de grootste club ter wereld met zo'n geschiedenis betekende veel voor mij. Ik heb vier prachtige jaren gehad met vier prachtige prijzen", doelt hij op de Europa League, FA Cup, League Cup en Community Shield.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen