FC Twente vindt gemeente en investeerders bereid te helpen

FC Twente vindt gemeente en investeerders bereid te helpen

18 juli 2018 – FC Twente heeft goed nieuws gekregen over haar financiële situatie: een groep van investeerders uit de regio hebben een 'naar converteerbare lening' van veertien miljoen toegezegd, terwijl het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enschede hebben aangegeven te willen helpen met het uitstel van betaling, aflossing en risicopremie van de lening."Deze steun voor FC Twente is een ongekende bundeling van krachten in onze regio", vindt directeur Erik Velderman op de clubsite. Volgens de club zorgt dit voor een structurele basis, die nodig is om binnen twee jaar terug te keren in de Eredivisie. Om op korte termijn de selectie vorm te kunnen geven hebben de investeerders FC Twente alvast toegezegd tijdig voor financiële middelen te zullen zorgen.

"De degradatie en de belastingclaim hebben grote financiële consequenties gehad voor onze club. Door fors dalende inkomsten, onder andere het mislopen van TV-gelden, was een aanpassing van ons personeel onvermijdelijk. Dit was echter nog niet voldoende om alle problemen het hoofd te bieden", legt Velderman uit.

Uiteindelijk kwamen de investeerders en gemeente dus over de brug om de club, in grote financiële problemen, overeind te houden. "FC Twente begrijpt dat het geduld van velen de afgelopen tijd op de proef is gesteld. Het proces waarin we met alle partijen zaten, vergde echter alle zorgvuldigheid, ook wat betreft de communicatie. Gelukkig is het geduld beloond. De steun en de loyaliteit die de club heeft mogen ontvangen, hebben we als hartverwarmend ervaren", aldus de bestuurder.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 februari 2019

  2. woensdag 20 februari 2019