Vitesse boekt knappe zege op Russisch kampioen

17 juli 2018, 14:20

Vitesse heeft dinsdag zijn eerste oefenzege van de voorbereiding geboekt. De Arnhemmers wonnen knap van Lokomotiv Moskou (3-0), de kampioen van Rusland. Met die zege op zak kan Vitesse toewerken naar de start van de Europese campagne, die volgende week begint.

Leonid Slutsky speelde in het Oostenrijkse Klagenfurt met zijn beoogde basiself. Onder meer aanwinsten Rasmus Thelander en Matus Bero hadden een basisplaats. Centrale verdediger Thelander kreeg de voorkeur boven Maikel van der Werff, Bero speelde in plaats van Thulani Serero. In het doel stond Chelsea-huurling Eduardo. Maar Slutsky moest zijn elftal snel aanpassen toen nieuweling Hilary Gong een hoofdblessure opliep en het duel niet kon vervolgen.

Zijn vervanger Thomas Bruns opende na een klein half uur de score. Daarna kreeg Lokomotiv, dat volgende week om de Russische Super Cup speelt, goede kansen. Maar het was Vitesse dat de voorsprong verdubbelde. Halverwege de tweede helft rondde Roy Beerens een fraaie aanval af. Alexander Büttner zorgde met een rake vrije trap voor de 3-0.

Voor Vitesse betekende het oefenduel met Lokomotiv ook het einde van het trainingskamp in Oostenrijk. De ploeg van Slutsky reist dinsdag naar huis en vervolgt daar de voorbereiding op de tweede voorronde van de Europa League, die volgende week begint. Vitesse treft de winnaar van het tweeluik tussen het Luxemburgse Racing Union en het Roemeense Viitorul.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen