IJsland moet op zoek naar een nieuwe bondscoach

17 juli 2018, 14:30

IJsland moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Heimir Hallgrimsson heeft na zeven jaar besloten te stoppen als keuzeheer van de nationale ploeg. De IJslandse bond (KSI) maakte dat dinsdag bekend. Hij pakt zijn oude beroep als tandarts weer op. Onder Hallgrimsson debuteerde IJsland op het EK en het WK. Tot en met het WK werkte hij samen met Lars Lagerbäck, sindsdien staat hij op eigen benen.

"Heimir heeft geweldig werk geleverd", zegt bondsvoorzitter Gudni Bergsson op de website van de KSI. "Het IJslandse voetbal heeft nog nooit zoveel aandacht gekregen. We hadden goede hoop dat hij zou blijven, maar hij vertrekt op eigen verzoek. We wensen hem het allerbeste en de KSI zal stappen ondernemen op zoek naar een nieuwe bondscoach."

Als debutant op het EK reikte IJsland twee jaar geleden tot de halve finale, waarin kersvers wereldkampioen Frankrijk te sterk was. Op het WK in Rusland viel het doek al in de poulefase. IJsland eindigde als laatste in een groep met Argentinië, Kroatië en Nigeria.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen