FC Twente rondt de omstreden transfer van Schenk af

FC Twente rondt de omstreden transfer van Schenk af

17 juli 2018 – Xandro Schenk heeft zijn omstreden overstap naar FC Twente afgerond. De 25-jarige verdediger ligt de komende twee jaar vast in de Grolsch Veste. Schenk werd een maand geleden bij Sparta gepresenteerd, maar deed Twente hem een betere aanbieding en wilde hij naar Enschede. Daarop besloot Sparta zijn contract te ontbinden. Extra saillant is dat beide ploegen het Eerste Divisie-seizoen tegen elkaar beginnen."Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging", reageert Schenk op de website van Twente. "Ik heb lange tijd bij Go Ahead Eagles gespeeld en het was tijd voor iets nieuws. FC Twente is een grote club met een prachtig stadion. Ik kijk uit naar deze nieuwe stap en om vandaag voor het eerst met het team op het veld te staan. Een begin van hopelijk een heel mooi seizoen."

Technisch directeur: "Xandro is een no-nonsens centrum-verdediger die al lang op de wensenlijst stond. We zijn heel blij dat Xandro voor FC Twente gekozen heeft. Dat een aanzienlijk aantal clubs hem op het oog hadden, is een indicatie van zijn potentie."

Schenk speelde vijf seizoenen voor Go Ahead Eagles, in totaal kwam hij tot 198 optredens. Oorspronkelijk is Schenk afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Hij is de vierde aanwinst van Twente. De Tukkers presenteerden eerder Wout Brama, Matt Smith en Ulrich Bapoh.

Lees meer over de transfersoap:
Schenk tekent voor twee jaar bij Sparta: "Tijd voor iets nieuws"
Twente tracht net gepresenteerde Schenk bij Sparta weg te halen
Soap compleet: wegen van Schenk en Sparta scheiden

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 17 februari 2020

  2. zondag 16 februari 2020

  3. zaterdag 15 februari 2020