Van Hanegem vindt het publiek de grote verliezer van dit WK

Van Hanegem vindt het publiek de grote verliezer van dit WK

16 juli 2018 – Willem van Hanegem heeft niet genoeg genoten van het WK in Rusland. Volgens De Kromme is vooral het publiek de grote verliezer van het eindtoernooi dat gewonnen werd door Frankrijk. "Stromende regen na de finale. De Fransen moesten hun feestje vieren met een nat pak. Misschien was dat wel alleszeggend."Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Als het beste land zoals Frankrijk al niet meer vooruit wil voetballen, dan vrees ik het ergste voor de kijkers", vervolgt hij. "Ondanks al die goede spelers die bondscoach Didier Deschamps tot zijn beschikking heeft. De Kroaten staan met lege handen, maar de mensen zijn niet gek. Zij hebben de meeste indruk gemaakt, met Luka Modric voorop."

Volgens het Feyenoord-icoon had Kroatië meer verdiend dan de nederlaag tegen Frankrijk. "De openingstreffer viel uit een vrije trap waar Antoine Griezmann de boel belazerde, een pure schwalbe. Die strafschop waaruit het 1-2 wordt, was gewoon een lachertje. Als de regel echt zo duidelijk is, dan had die arbiter Pitana het vast niet vijf keer moeten terugkijken", vond hij.

En dus na ook een tegenvallende eindstrijd, kon Van Hanegem maar één conclusie trekken. "Dit WK zou ik geen voldoende willen geven. Maar ik blijf een voetballiefhebber. Alleen verheug je jezelf vaak op iets wat er in de praktijk helaas niet uit komt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020