Martínez onder de indruk van de huldiging in België

Martínez onder de indruk van de huldiging in België

16 juli 2018 – Roberto Martínez was zéér onder de indruk van de huldiging die zondag plaatsvond in België. De bondscoach besefte na het eervolle moment pas echt wat hij met zijn ploeg heeft bereikt. "De ontvangst in Brussel was echt ongelooflijk. Dit hadden we niet verwacht. Op het WK leef je een beetje in een bubbel en krijg je niet alles mee van die beleving in België."Dat vertelde hij in het Belgische televisieprogramma Villa Sporza. "Dit heb ik nooit meegemaakt. Die oprechte blijdschap en die trots had ik niet in deze mate verwacht. Door het voetbal hebben wij getoond dat diversiteit belangrijk is in de maatschappij. Wat we samen kunnen bereiken, is immens."

Ondanks dat België 'slechts' derde werd in Rusland, brak er een waar volksfeest los. Het zorgde voor de nodige emoties, óók bij de Belgische coach. "Als je al die mensen ziet in rood, geel en zwart en al die jonge mensen ziet staan, die geïnspireerd worden door wat er gebeurt, dan moet je daar ten volle van genieten."

Vanuit België zag de coach bovendien hoe Frankrijk – dat in de halve finale te sterk was voor onze zuiderburen – zich kroonde tot wereldkampioen. Niet onverdiend, oordeelde hij. "Iedereen speelt zoals hij wil. België wil risico nemen, domineren en goals scoren. We scoorden zestien doelpunten. Er zijn ook andere manieren om te winnen, dat is een keuze. Frankrijk had wel de echte winnaarsmentaliteit. Als coach van het Belgische elftal vind ik dat de manier waarop je wint, er ook toe doet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020