Dalic trots ondanks nederlaag: "We misten wat geluk"

15 juli 2018, 20:51   Bijgewerkt: 15 juli 2018, 21:18

Kroatië verloor de WK-finale van Frankrijk met 4-2, maar toch overheersde bij bondscoach Zlatko Dalic ook vooral de trots. Hij feliciteerde na afloop zijn tegenstander sportief en stelde dat Kroatië zondagavond niet het geluk aan de zijde had.

"Als eerste wil ik Frankrijk feliciteren met de wereldtitel", zei Dalic na afloop tegenover de verzamelde pers. "We speelden een goede wedstrijd, maar toen kregen we ineens een strafschop tegen. Ik wil geen commentaar leveren op de arbitrage, maar ik denk niet dat zo'n situatie in de WK-finale een strafschop zou moeten zijn. We misten gewoon een beetje geluk. We hebben het vaak wel gehad, maar dit keer niet. Toch wil ik mijn spelers feliciteren, ze hebben goed gespeeld."

Op de vraag of Dalic bondscoach van Kroatië blijft, kon hij nog niks zeggen. "We hebben de afgelopen twee maanden heel hard gewerkt. Het was moeilijk, maar ook leuk. Ik ga met dit alles nog vers in het geheugen nog geen beslissing nemen", laat hij weten. Bij Kroatië overheerst nu teleurstelling, maar Dalic hoopt dat zijn spelers later met een goed gevoel terug kunnen kijken. "We kunnen met opgeheven hoofd naar huis gaan. Ik heb de jongens verteld dat ze trots op zichzelf kunnen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen