Voor Deschamps voelt WK-titel als ideale revanche op EURO 2016

15 juli 2018, 20:08

Didier Deschamps kon na de WK-titel met Frankrijk logischerwijs zijn geluk niet op. De bondscoach was de derde trainer die als speler en coach met zijn land die prijs pakte. Toch was hij voornamelijk blij omdat het twee jaar geleden in eigen land nog misging. Deze WK-titel was volgens hem de ideale revanche op de verloren finale tegen Portugal op EURO 2016.

"Het deed zo veel pijn om die wedstrijd te verliezen. Maar het gaf ons ook heel veel kracht om door te gaan", herinnerde Deschamps dat desbetreffende duel in Parijs na de gewonnen WK-finale tegen Kroatië. "Dit is voor de spelers de ultieme bekroning na heel hard werken. We zijn trots, trots op Frankrijk." Het is de tweede WK-titel ooit voor de Fransen, die exact twintig jaar geleden ook met de beker in hun handen stonden.

In de eindstrijd werd er afgerekend met Kroatië, al ging dat voor rust niet eenvoudig. "We hebben mentale kracht getoond", vond Deschamps. "Vooral mentaal. Het was geen fantastische wedstrijd namelijk. Maar dat maakt de blijdschap niet minder, dit is genieten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen