Kluivert maakt debuut: "Kan op links en rechts uit de voeten"

15 juli 2018, 10:03

AS Roma is op overtuigende wijze aan het nieuwe seizoen begonnen. De Champions League-halvefinalist van vorig seizoen schoot zaterdag uit de startblokken met een 0-9 overwinning op Latina, een Italiaanse vierdeklasser.

Bij Roma begon Rick Karsdorp in de basis en vielen Kevin Strootman en Justin Kluivert in. Laatstgenoemde maakte zijn debuut. "Ik heb interessante dingen gezien en ook zaken die beter konden zijn me opgevallen", zegt trainer Eusebio Di Francesco in zijn terugblik op het oefenduel. "We hebben aanvallend gespeeld en wilden zo snel mogelijk naar de goal, dat is precies wat ik wil. We hebben daar al veel op getraind en dat kwam in deze wedstrijd terug."

De oefenmeester beschikt over een grote selectie. "Dat zorgt ervoor dat we nu goed kunnen trainen, maar er zal ook een moment komen dat ik moeilijke keuzes moet gaan maken." Kluivert viel in de rust in een maakte zijn officieuze Roma-debuut. "Hij kan op links en rechts uit de voeten", zegt zijn coach. "Op dit moment heb ik veel rechtspoten tot mijn beschikking, dus moet ik gaan kijken hoe we dat het beste kunnen oplossen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen