Kroatië leeft toe naar finale: "Statistieken zeggen niks"

14 juli 2018, 14:30   Bijgewerkt: 14 juli 2018, 14:39

De finaleplek van Kroatië behoorde tot één van de grote verrassingen op het WK in Rusland. Tegen Frankrijk geldt het land dan ook als underdog, maar daar zegt bondscoach Zltako Dalic weinig mee te kunnen. Kroatië trainde zaterdag met een volledig fitte selectie en is dan ook klaar voor de finale.

Dalic verwacht dat hij over al zijn spelers zal kunnen beschikken tegen Frankrijk. "Er zijn spelers met lichte blessures, maar die zijn wel op tijd fit. Er is niemand die gezegd heeft dat hij niet kan spelen", aldus de bondscoach zaterdag tijdens de persconferentie. De trainer gaf enkele basiskrachten rust tijdens de traning van vrijdag. "We hebben ook niet echt hard getraind, rust en ontspanning waren belangrijker. De spelers hebben plezier gehad, dus  wat dat betreft is de opzet geslaagd."

Kroatië leeft met vertrouwen toe naar de finale. In de laatste vijf ontmoetingen verloren de Kroaten drie keer van Frankrijk en tweemaal werd het gelijk. Volgens Dalic maakt dat weinig uit. "Statistieken zeggen me niks, ze hebben voor een WK-finale geen waarde. Het maakt niet uit tegen wie we spelen. We zijn trots dat we hier staan", besloot hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen