Huntelaar en Vlaar adviseren België: "Mentaal sterk zijn"

14 juli 2018, 09:45   Bijgewerkt: 14 juli 2018, 09:52

Voor België staat zaterdag de troostfinale van het WK op het programma. Het land neemt het op tegen Engeland in de strijd om het brons. Volgens Klaas-Jan Huntelaar en Ron Vlaar is winnen het enige wat België kan doen om met een goed gevoel richting huis te keren.

Vlaar en Huntelaar hebben ervaring met de strijd om de derde plek, want beide spelers waren erbij toen Oranje in 2014 tegen Brazilië speelde en het brons wist te pakken. "Ik denk dat België een goed toernooi heeft gespeeld, maar nu gaat het erom of je met iets of niets naar huis gaat, of je het toernooi ook echt blijft herinneren. Winnen dus, dat is het enige dat ze moeten doen", zegt Huntelaar in gesprek met de NOS.

Volgens Vlaar gaat ook vooral het mentale aspect een rol spelen bij België en Engeland. "Wij hadden na de halve finale tegen Argentinië een enorme domper te verwerken, net als België nu. Maar in 2014 waren we de volgende dag allemaal al vastberaden om brons te pakken. Vierde of derde worden, dat is nogal een verschil. De teleurstelling die je in je benen hebt, moet je er zo snel mogelijk uit spelen. Er zit zoveel kwaliteit in dat elftal. Wie mentaal het sterkste is, wint", stelt hij. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen