Van Persie hoopt op Kroatië in WK-finale: "Dat vind ik knap"

14 juli 2018, 08:56   Bijgewerkt: 14 juli 2018, 09:04

Robin van Persie hoopt dat Kroatië er zondag in slaagt om zich tot wereldkampioen te kronen. De aanvaller van Feyenoord deelt de kritiek op het Franse elftal echter niet en vindt dat er weinig mis is met de defensieve speelwijze van het land.

Van Persie zou Kroatië de wereldtitel het meest gunnen, zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De underdog, de ploeg die al driemaal een verlenging moest afwerken. En een rustdag minder dan Frankrijk", somt de aanvaller op. "Luka Modric speelt een geweldig toernooi. Met elkaar knokken voor een goed resultaat, dat vind ik knap bij die Kroaten."

Frankrijk kreeg tijdens het WK veel kritiek op de speelwijze. "Frankrijk gaat vooral achteruit bij een voorsprong. Wat is er mis mee om dan wat meer te verdedigen?. Bovendien hebben ze de spelers om er heel snel uit te komen", stelt Van Persie, die genoot van Kylian Mbappé. "Wat een talent en nog maar negentien jaar. Ja, ook hij krijgt kritiek omdat hij tegen België en Uruguay tegenstanders irriteerde. Ik vond persoonlijk de reactie van de tegenstanders een beetje overdreven. Mbappé nam de bal even mee, zo erg was dat toch niet?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen