Liverpool slaat toe en neemt Shaqiri over van Stoke City

Liverpool slaat toe en neemt Shaqiri over van Stoke City

13 juli 2018 – Het was niet de vraag of Xherdan Shaqiri deze zomer een transfer zou maken, maar waar naartoe. Zijn nieuwe bestemming is Liverpool geworden, zo maakt de Champions League-finalist vrijdag duidelijk via de officiële kanalen. De Zwitser tekent een meerjarig contract op Anfield Road.De 26-jarige aanvaller had nog een lopende verbintenis bij Stoke City, maar was door de degradatie niet meer te behouden voor The Potters. De degradant ontvangt naar verluidt vijftien miljoen euro voor de Zwitserse aanvaller. Shaqiri heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij Stoke City, waarvoor hij acht goals maakt en zeven assists verzorgde. Op het WK liet de buitenspeler zich vervolgens ook zien door tegen Servië in de slotfase de winnende treffer te maken (2-1). Met Zwitserland werd hij uitgeschakeld in de achtste finales.

De kleine aanvaller is blij met zijn transfer. "Het voelt goed om hier te zijn", zegt hij op de clubsite. "Dit is een geweldige club met een grote historie, goede voetballers en een fantastische coach. Ik heb heel veel zin in mijn periode hier."

Shaqiri speelde sinds 2015 bij Stoke City, dat hem destijds overnam van Internazionale. Eerder droeg de Zwitser de shirts van Bayern München en FC Basel. Na Naby Keïta en Fabinho is hij de derde aanwinst van Liverpool deze zomer.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 12 november 2019

  2. maandag 11 november 2019