Ajax ook in tweede duel niet opgewassen tegen Anderlecht

13 juli 2018, 21:33

De voorbereiding van Ajax blijft zeer moeizaam verlopen. De ploeg uit de hoofdstad won al niet van Preußen Munster, FC Nordsjaelland en Steaua Boekarest en heeft vandaag zijn meerdere moeten erkennen in Anderlecht. In het Olympisch Stadion gingen de manschappen van Erik ten Hag met 1-3 onderuit.

Zonder Matthijs de Ligt, die uit voorzorg buiten de selectie bleef, keek Ajax door een treffer van Ivan Santini al na zeventien minuten tegen een achterstand aan. David Neres liet de Ajax-fans in het Olympisch Stadion drie minuten later echter juichen. De Braziliaan schoot van dichtbij hoog binnen na een slimme pass van Hakim Ziyech, die in de basis begon.

Toch moest Ajax in de tweede helft het hoofd buigen voor de Belgische formatie. Een penalty van Nany Dimata was goed voor de 1-2 in de 57ste minuut en acht minuten later werd het 1-3. Santini zorgde voor het hoogtepunt van de avond door de bal met de hak in het Ajax-doel te werken. De tweede nederlaag van de dag is daardoor een feit voor Ajax. Eerder vandaag ging de B-keus al met 3-5 ten onder tegen Anderlecht op De Toekomst.

Morgen (zaterdag) reist Ajax af naar Engeland voor een trainingskamp. Ook daar zullen oefenwedstrijden gespeeld gaan worden.