Transferweekje: Arias, Kadioglu en zoektocht van Brands

15 juli 2018, 07:22

De transfermarkt is weer geopend en dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Napoli aast op Arias

Santiago Arias staat er goed op na het WK. De PSV'er wordt al een tijd in verband gebracht met Juventus. Echter strikte de kampioen van Italië eind juni ook al een andere rechtsback. Cancelo kwam over van Valencia als opvolger voor Stephan Lichtsteiner, die transfervrij vertrok naar Arsenal. Daarnaast heeft de Oude Dame ook nog Mattia De Sciglio in de selectie. Het lijkt daarom op dit moment onwaarschijnlijk dat Arias naar Juventus vertrekt. Maar de Colombiaan heeft voldoende ijzers in het vuur. Meerdere clubs hebben belangstelling, waaronder Napoli. PSV is volgens het Eindhovens Dagblad ook bekend met de interesse vanuit Napels. De Eindhovenaren verlangen een transfersom van tien á vijftien miljoen euro. Het is nu aan Napoli om te bepalen of zij een dergelijk bedrag over hebben voor Arias.

{image[325326][right-half][Marcel Brands]}Brands laat oog vallen op duo van Barcelona

Het wachten is nog steeds op de eerste aankoop van Marcel Brands voor Everton. De kersverse technisch directeur van The Toffees is onder andere zoekende naar nieuwe verdedigers. WK-uitblinker Yerry Mina staat op het lijstje van Brands, meldden Liverpool Echo en kwaliteitskrant The Times. De Colombiaan speelde een goed WK, maar stelde teleur in zijn eerste half jaar bij FC Barcelona. Mina wil eerst weten wat Barça komend seizoen met hem van plan is. "Onze prioriteit is dat Yerry speeltijd krijgt. Als dat niet bij Barça kan, zal dat ergens ander moeten", liet zijn oom en zaakwaarnemer Jair Mina weten aan Mundo Deportivo. Naast Mina heeft Brands nog een Barça-doelwit. Zijn oog is gevallen op linksback en bankzitter Lucas Digne. Aanvankelijk was Kieran Tierney van Celtic in beeld, maar kan Everton volgens de BBC niet voldoen aan de vraagprijs.

{image[321859][right-half][]}Kadioglu gaat grote transfer maken 

NEC gaat zeer waarschijnlijk zonder Ferdi Kadioglu (18) beginnen aan een nieuw seizoen in de Eerste Divisie. De talentvolle middenvelder en jeugdinternational van Oranje werd vrijdag gefotografeerd op een vliegveld, op weg naar Turkije. De achttienjarige spelmaker staat op het punt te tekenen bij het Fenerbahçe van Phillip Cocu. "Het is lopende, maar ik hoop dat het snel rondkomt", zei Cocu desgevraagd tegen De Telegraaf. Volgens Omroep Gelderland betaalt Fenerbahçe, dat onder meer Besiktas aftroeft, zo'n twee miljoen euro voor Kadioglu. In Istanbul zal Kadioglu wel geduld moeten tonen, wat Fener ziet in hem vooral een aankoop voor de toekomst.

 

{image[327425][right-half][]}Groningen alsnog aan de haal met Chabot

FC Groningen had de hoop op Julian Chabot min of meer opgegeven. Onderhandelingen met Sparta liepen spaak, en technisch manager Ron Jans sprak hardop uit dat de verdediger naar Duitsland zou verkassen. FC Ingolstad 04 zou de nieuwe bestemming worden, maar op de valreep klapte de deal om financiële redenen en was Groningen er als de kippen bij om hem alsnog te strikken. Chabot werd deze week in het bijzijn van Jans gesignaleerd in Groningen. Vermoedelijk was hij op weg naar de medische keuring. Het lijkt erop dat Sparta en de Trots van het Noorden elkaar alsnog gevonden hebben. Sparta vroeg naar verluidt aanvankelijk 1,2 miljoen voor Chabot, Groningen wilde volgens het [a,http://www.dvhn.nl/sport/FC-Groningen-alsnog-dicht-bij-deal-over-Sparta-verdediger-Chabot-23367001.html,_blank,Dagblad van het Noorden] niet verder gaan dan negen ton. Waarschijnlijk ligt de transfersom ergens middenin en kan Chabot zich spoedig Groninger noemen.

{image[320744][right-half][]}Waar gaat Veerman spelen?

Voor Henk Veerman dreigt weer een rol als pinchitter van sc Heerenveen. Als alles in het Abe Lenstra loopt zoals het moet, is PSV-huurling Sam Lammers de aanvalsleider van de Friezen. In de afgelopen twee seizoenen moest Veerman telkens Reza Ghoochannejhad voor zich dulden. Zijn situatie is andere clubs niet ontgaan. Verschillende clubs informeerden naar de lange spits. Van Heerenveen hoeft Veerman niet weg, want in die rol van pinchitter bewees de 27-jarige Volendammer meermaals zijn waarde. Voetbal International meldde dat de club wel met Veerman en diens zaakwaarnemer in gesprek gaat om de stand van zaken te bespreken. Eén van de clubs die op de aanvaller aast, is FC Emmen. De promovendus opteert een huur. De Drentse club heeft onvoldoende financiële middelen om Veerman te kopen, zo stelden VI en de [a,http://www.lc.nl/sport/FC-Emmen-aast-op-Henk-Veerman-23358442.html?utm_medium=article_sharing&utm_source=twitter,_blank,Leeuwarder Courant] beide vast. En dat heeft vanwege Veermans eenjarige contract niet de voorkeur van Heerenveen. Als Veerman toch vertrekt, wil Heerenveen verkopen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen