Til zeer waarschijnlijk de nieuwe aanvoerder van AZ

13 juli 2018, 09:40

Guus Til droeg donderdagavond de aanvoerdersband bij AZ in het oefenduel met het Zeeuws team. En dat terwijl Ron Vlaar de captain is van de Alkmaarders, maar hij kan lang niet altijd alles spelen vanwege zijn knie. Dus is er een grote kans dat de nog altijd pas twintigjarige Til de band draagt komend seizoen. "Een hele grote eer", vond hij.

Dat vertelde hij na het oefenduel met het Zeeuws elftal (1-8 winst) tegenover NH/Nieuws. Hoewel trainer John van den Brom het nog met Vlaar en Til wilde bespreken, is het wel de opzet van de coach om van captain te wisselen. "De band voelde goed, zat lekker", glimlachte hij. "Bijzonder: na een jaar gespeeld te hebben nu al aanvoerder. Vooralsnog ben ik aanvoerder, maar we gaan het erover hebben."

Over de wedstrijd zelf was hij aardig tevreden. "Vaak zie je als de eerste treffer valt, gaat het snel. Vooral de eerste dertig minuten hebben we goed gespeeld. Het laatste deel kon beter. Maar je hoeft ook niet te zeuren als je met 6-0 voorstaat bij rust", aldus de middenvelder, die alleen de eerste helft speelde in de ploeg van Van den Brom.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen