Meunier: "Dit België had wereldkampioen moeten worden"

12 juli 2018, 19:02

Juist de halve finale van het WK ging aan de neus van Thomas Meunier voorbij. De Belgische verdediger van Paris Saint-Germain was geschorst tegen de Fransen. Voor hem was dat nog eens een dubbele teleurstelling. "Als ik één wedstrijd niet wilde missen, dan was het die tegen Frankrijk", zegt de rechtsback.

"Iedereen was heel teleurgesteld, maar het is natuurlijk heel frustrerend om tijdens zo'n wedstrijd op de tribunes te zitten. Dat was moeilijk", citeert Sporza Meunier op de persconferentie van donderdag. "Maar goed dat is voetbal. Ik geloof in het lot, dus het moest zo zijn. Ik heb geen spijt dat ik mijn twee gele kaart niet vroeger in het toernooi heb gepakt. Ik reken niet."

Voor de troostfinale van zaterdag tegen Engeland is Meunier weer inzetbaar. "Het gevoel is minder optimistisch. We hadden een kans om wereldkampioen te worden, maar het is niet gelukt. Nu hebben we toch nog een kans om iedereen trots te maken. We moeten de teleurstelling dus eventjes van ons afzetten. We hebben Engeland in de groepsfase al geklopt en dat willen we nu opnieuw doen. Zij hebben er ook zin in, maar wij zijn gewoon beter."

Meunier is in ieder geval vastberaden om alles te geven. "Ik wil kunnen zeggen dat ik het WK gespeeld heb en dat ik derde geworden ben. We hebben een fantastische groep en we willen op dat podium staan. Dit België had wereldkampioen moeten worden, dat is niet gelukt. De derde plaats is nu het maximale. Een tweede keer verliezen, zou ook niet bij ons fantastische toernooi passen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen