Umtiti: "Ik besef niet echt dat we een finale moeten spelen"

12 juli 2018, 14:56

Samuel Umtiti  leeft rustig toe naar de WK-finale. De centrale verdediger realiseert zich nauwelijks dat zondag misschien wel de belangrijkste wedstrijd in zijn carrière op de planning staat. "We leven in een bubbel en hebben eigenlijk niet door dat het een gekkenhuis is in Frankrijk."

Umtiti probeert in een persconferentie twee dagen na het bereiken van de WK-finale zo eerlijk mogelijk te zijn. "Ik besef niet echt dat we een finale moeten spelen. Het is een heel belangrijke wedstrijd, maar we moeten het net als andere duels benaderen. Onze voorbereidingen moeten hetzelfde blijven."

Samen met Raphäel Varane vormt Umtiti het sterke Franse centrale duo. Tegen België (1-0) hield Frankrijk voor de vierde keer de nul op het WK. "Na de wedstrijd tegen België kregen we een video gezien waarin onze vrienden en geliefdes in voorkwamen. We beseffen dat er iets groots ontstaat en men achter ons staat. Het geeft ons nog meer kracht om de wedstrijd te winnen. Iedereen in Frankrijk staat achter ons, dat voelen we."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen