AZ
2 – 0
VVV-Venlo

Southgate: "We hebben twintig minuten niet gevoetbald"

Southgate: "We hebben twintig minuten niet gevoetbald"

11 juli 2018 – Gareth Southgate vond dat Engeland het in de eerste helft heeft laten liggen woensdagavond tegen Kroatië. De bondscoach was weliswaar zeer teleurgesteld over de uitschakeling, maar ook zeer realistisch na de nederlaag tegen Kroatë. "Als we terugkijken zijn er veel positieve dingen, maar op dit moment doet het gewoon heel veel pijn", sprak de keuzeheer, die ook veel mooie dingen zag dit toernooi."We hebben er werkelijk alles aan gedaan de afgelopen zes á zeven weken", keek de coach terug op het 'proces'. "In de eerste helft hadden we kansen op een tweede doelpunt. Maar na de rust verloren we de weg naar het doel van Kroatië. We hebben twintig minuten in de tweede helft amper gevoetbald. Pas in de verlenging kregen we de controle weer een beetje terug en werden we weer een beetje kalm."

Toch trok Kroatië daarin aan het langste eind. "Als je twee grote kansen krijgt, moet je een van beide afmaken. We hadden namelijk een tweede doelpunt nodig om Kroatië te verslaan", besefte Southgate. Desondanks wilde de bondscoach van de Engelsen ook kijken naar de positieve punten van dit WK. Bijvoorbeeld naar het feit dat heel Engeland weer achter de nationale ploeg stond.

"Dat is het belangrijkste. Ook als je naar de reactie kijkt van de supporters na het laatste fluitsignaal. Dan zie je wat de spelers hebben gegeven voor ons land. Niet alleen vanavond, maar het hele toernooi", vond de oefenmeester. "We hebben dit toernooi een ongelofelijke vooruitgang geboekt. Maar uiteindelijk zijn de felicitaties voor Kroatië: zij hebben drie rondes overleefd en hebben uitstekende spelers."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 februari 2019

  2. vrijdag 15 februari 2019