Van Bronckhorst: "Vooral belangrijk om zo fit mogelijk te worden"

11 juli 2018, 21:16

Giovanni van Bronckhorst zag Feyenoord woensdag moeite hebben met het fysiek sterke Young Boys (0-3 nederlaag). De Zwitserse kampioen oogde fitter dan het jeugdige elftal van Feyenoord. "Young Boys is op dit moment verder dan wij", concludeert Van Bronckhorst.

"Zij beginnen volgende week al aan de competitie, terwijl wij pas in de derde week van de voorbereiding zitten", zegt Gio op de website van Feyenoord. "Voor ons is het nu vooral belangrijk om zo fit mogelijk te worden, al ga je natuurlijk altijd voor een resultaat."

Young Boys was in het oefenduel effectiever dan Feyenoord. "Verder hadden we vooral moeite met hun fysiek. Zij hebben een aantal grote, sterke spelers en konden daardoor scoren uit standaardsituaties."

Feyenoord speelde het duel om Uhrencup in het Zwitserse Biel met een volledig zelf opgeleide ploeg. De helft kwam vorig seizoen nog uit voor Feyenoord onder 19. "Die opstelling had mede te maken met ons speelschema in de Uhrencup. Wij hebben als enige team een in plaats van twee dagen rust, waardoor je rekening houdt met de belasting van spelers."

Robin van Persie komt vrijdag in actie, als Feyenoord FC Basel treft. Yassin Ayoub was tegen Young Boys ook afwezig. "Hij was niet lekker en bleef daarom achter in het hotel, We hopen dat hij morgen weer kan aansluiten bij de training."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen