Feyenoord verliest eerste serieuze test van Young Boys

Feyenoord verliest eerste serieuze test van Young Boys

11 juli 2018 – Feyenoord heeft de eerste serieuze oefenwedstrijd van dit seizoen verloren. Tijdens het Zwitserse trainingskamp ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 2-0 onderuit tegen BSC Young Boys. De kampioen van afgelopen seizoen in Zwitserland won dankzij doelpunten van Jean Pierre Nsamé, Guillaume Hoarau en Gregory Wüthrich.Zonder Yassin Ayoub (ziek) en Robin van Persie (speelt vrijdag) begon Feyenoord met vooral spelers die vorig seizoen geen basisplaats hadden. Met onder andere Ramón ten Hove, Dylan Vente en Mo El Hankouri stonden er bovendien alleen maar spelers uit de eigen jeugdopleiding in het elftal van de Rotterdammers. Tonny Vilhena droeg de aanvoerdersband. Zij – met ook de meer bekendere Sven van Beek, Bart Nieuwkoop, Tyrell Malacia en Jean-Paul Boëtius in het elftal – hielden het eerste half uur keurig stand tegen de Zwitserse kampioen. Op dat moment maakte Hoarau echter de openingstreffer namens de Zwitsers.

Lang bleef dat het enige doelpunt van de wedstrijd van de zogenoemde 'Uhrencup'. Maar nadat na ruim een uur onder andere Cheick Touré, Jens Toornstra, Jan-Arie van der Heiden, Steven Berghuis en Sam Larsson binnen de lijnen kwamen, liep Young Boys in de slotfase nog flink uit. Alleen keeper Ten Hove en Geertruida bleven achter en met hun negen nieuwe teamgenoten creëerden ze wel degelijk genoeg kansen.

Een vrije trap van Berghuis, kopbal van Botteghin en omhaal van Touré troffen allemaal echter geen doel. Aan de andere kant was de thuisploeg een stuk effectiever: Nsame tikte tien minuten voor het einde vanaf dichtbij de beslissende treffer binnen, terwijl Wüthrich uit een corner de eerste officieuze nederlaag van dit seizoen van Feyenoord nog wat harder maakte. Aanstaande vrijdag oefenen de Rotterdammers nog tegen FC Basel, dan vermoedelijk mét Van Persie en Ayoub.

Lees ook: Van Bronckhorst: "Vooral belangrijk om zo fit mogelijk te worden"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 10 december 2018

  2. zondag 9 december 2018