AZ
2 – 0
VVV-Venlo

Martinez: "We geloofden echt dat we het WK konden winnen"

Martinez: "We geloofden echt dat we het WK konden winnen"

11 juli 2018 – België kampt daags na de nederlaag tegen Frankrijk (1-0) met een flinke kater. De Rode Duivels geloofden heilig in het bereiken van de finale, maar strandden dinsdag in het zicht van de haven. "Ik heb vooral een emotionele kater", zegt bondscoach Roberto Martinez."Het was een heel speciale wedstrijd. Het geloof was aanwezig in de groep en de spelers hebben ook alles gegeven. We hadden de bal de hele wedstrijd en verloren door een dood spelmoment. Dat is jammer", blikt Martinez terug met Sporza.

Onze zuiderburen droomden deze zomer hardop over de wereldtitel. Die droom werd door Frankrijk ruw verstoord en is het enige wat rest de troostfinale op zaterdag. "We wilden voor het toernooi zeven wedstrijden spelen en die hebben we ook. Jammer genoeg is de finale daar niet bij. Toch moeten we ook onze laatste wedstrijd proberen te winnen. We moeten het toernooi goed proberen af te sluiten."

Martinez wacht nog een hele klus om zijn spelers weer oplappen. Zij waren na de wedstrijd ontgoocheld. "Heel ontgoocheld. Niet alleen door het verlies, maar ook omdat we echt geloofden dat we het WK konden winnen. Deze spelersgroep heeft de lat hoger gelegd voor het Belgische voetbal. Het niveau van deze nationale ploeg is enorm gestegen. Dat moeten we vanaf nu proberen te tonen op elk groot toernooi waaraan we deelnemen in de toekomst. We moeten proberen om winnaars te worden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 februari 2019

  2. vrijdag 15 februari 2019