Labyad is volwassener: "Heb nooit met trainers ruzie gehad"

Labyad is volwassener: "Heb nooit met trainers ruzie gehad"

11 juli 2018 – Hij is pas 25 jaar, maar Zakaria Labyad heeft al een behoorlijke loopbaan achter de rug. De aanvallende middenvelder heeft lastige tijden gekend bij PSV en Sporting Portugal, maar heeft het gevoel dat hij zijn loopbaan nu op de rit heeft.De spelmaker merkt dat zijn imago bij sommige mensen nog altijd niet positief is. "Ik hoor het eens in de zo veel tijd voorbijkomen, dat ik een probleemkind zou zijn. Volgens mij kun je elke trainer bellen onder wie ik heb gespeeld. Ik heb nooit met trainers of andere stafleden ruzie gehad", spreekt hij tegen Voetbal International. "En volgens mij is er ook nooit te klagen geweest over mijn inzet of gedrag. Ach, ik maak me er in elk geval totaal niet druk om. Ik leg liever de nadruk op de mooie momenten. Zoals laatst nog, in mei, toen ik met FC Utrecht mijn laatste wedstrijd had gespeeld. Het was al bekend dat ik naar Ajax zou gaan. Dat ligt gevoelig, maar ik voelde dat de fans het mij gunden."

"Na die wedstrijd in de play-offs liep ik het stadion uit en stonden honderd supporters voor me te klappen. Dat vond ik zó'n bijzonder gebaar. Prachtig. Het deed me echt veel en het weegt voor mij veel zwaarder dan een etiket uit het verleden", beseft Labyad. "Dat stempel is dan ook iets van zes jaar geleden, van die veelbesproken transfer, en blijkbaar werkt het zo dat sommige mensen je dat op een bepaalde manier lang nadragen."

De middenvelder is rustig in zijn hoofd en is volledig gefocust op zijn carrière. "Ik loop nu negen jaar mee in het topvoetbal en word niet snel meer verrast. Ik weet wat ik ervoor moet doen om optimaal te presteren. Het leven om het voetbal heen is voor mij ook rustiger geworden. Ik ben vorig jaar getrouwd, heb veel steun van mijn vrouw en vind het fijn om thuis te zijn. Dat zorgt ook voor rust. Er is iemand in mijn leven gekomen bij wie ik graag wil zijn, met wie ik een gezamenlijke toekomst heb. Ik ben daar heel gelukkig mee. Mijn vrouw kent me door en door. Soms zegt ze ook dat ik weleens wat meer mag lachen als ik voor de camera sta, dat ik soms zo chagrijnig kijk, terwijl ik dat helemaal niet ben. Maar ik doe het niet expres. Als ik serieus kijk, lijkt dat op een boos gezicht, maar dat is zeker niet zo. Ik geniet als voetballer."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 februari 2019

  2. zondag 17 februari 2019