Courtois: "Gespeeld tegen een ploeg die anti-voetbal speelt"

11 juli 2018, 00:02

Thibaut Courtois noemt het spelletje van Frankrijk 'anti-voetbal'. De keeper verloor dinsdag met België de halve finale van de Fransen (1-0). "Het is jammer en frustrerend. Ik verlies liever tegen een ploeg als Brazilië, die tenminste wil voetballen", aldus Courtois, die ook geen goed woord over heeft voor de scheidsrechter.

"We hebben gespeeld tegen een ploeg die anti-voetbal speelt", zegt de doelman tegen Sporza. "Hun spits speelde op dertig meter van de goal. Dat heb ik zelfs bij Chelsea nog niet meegemaakt. Dat is hun goed recht. Zij weten ook wel dat wij moeite hebben tegen ploegen die heel diep staan."

Courtois haalde ook uit naar arbiter Andres Cunha. "Je moet gewoon met zijn allen een goeie dag hebben. Alles moet perfect verlopen. Die scheidsrechter, ik weet niet waar ze die gevonden hebben om de halve finale van een WK te fluiten. In het slot was er een duidelijke fout op Eden op de rand van de zestien en er werd ook veel tijd gewonnen."

De sluitpost vervolgt: "Ik zeg niet dat het fout was, maar het is wel jammer dat we - door tegen Engeland te winnen - tegen al de beste ploegen moesten spelen. Frankrijk is geen betere ploeg, maar ze verdedigen wel heel goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen