Umtiti kopt de WK-droom van België helemaal aan flarden

10 juli 2018, 21:58

Frankrijk heeft zich als eerste land geplaatst voor de finale van het WK. Les Bleus versloegen in de halve finale België met 1-0 dankzij een kopbal van Samuel Umtiti. De in de eerste helft beter spelende Belgen moeten zich daardoor opmaken voor de troostfinale, terwijl Frankrijk voor de tweede keer wereldkampioen kan worden.

Voor de Belgen was het de eerste WK-halve finale sinds 1986. De Rode Duivels begonnen het duel met maar liefst tien spelers uit de Premier League. De meest opvallende naam was die van Moussa Dembélé. Hij verving de geschorste rechtsback Thomas Meunier. Bij Frankrijk keerde Blaise Matuidi terug ten faveure van Corentin Tolisso.

Les Bleus stelden daar in het eerste half uur weinig tegenover, maar richtte zich in het laatste kwartier voor rust goed op. Olivier Giroud had de openingstreffer voor het intikken, maar kwam niet goed uit met zijn passen. Rechtsback Benjamin Pavard had de grootste kans van de wedstrijd, maar oog in oog met Thibaut Courtois schoot de Fransman tegen de teen van de Belgische sluippost.

Daardoor plaatst Frankrijk zich voor de derde keer voor een WK-finale. In 1998 werd gewonnen van Brazilië, terwijl de Italianen in 2006 na penalty's en dé kopstoot van Zidane te sterk waren. België verzuimt dus om voor het eerst de finale te halen. Voor de Rode Duivels wacht na een mooi avontuur zaterdag de troostfinale tegen Engeland of Kroatië.

De opstellingen en beoordelingen*

Frankrijk: Hugo Lloris 7, Benjamin Pavard 5,5, Lucas Hernández 6, Raphaël Varane 6,5, Samuel Umtiti 7, Blaise Matuidi 6,5 (85. Corentin Tolisso -), N'Golo Kanté 6,5, Paul Pogba 6,5, Antoine Griezmann 7, Kylian Mbappé 7,5, Olivier Giroud 4,5 (84. Steven N'Zonzi -)

België: Thibaut Courtois 7,5, Jan Vertonghen 6, Toby Alderweireld 6, Vincent Kompany 6, Axel Witsel 5, Kevin De Bruyne 6, Marouane Fellaini 5 (80. Yannick Carrasco -), Moussa Dembélé 4 (59. Dries Mertens 6.5), Nacer Chadli 6 (90. Michy Batshuayi -), Eden Hazard 7, Romelu Lukaku 5

Man of the match: Kylian Mbappé

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen