Gerets acht België sterk genoeg voor een wereldtitel in Rusland

10 juli 2018, 16:05

Eric Gerets acht de nationale ploeg van België klaar voor de wereldtitel in Rusland. Volgens hem zijn de spelers in de huidige generatie zelfs nog beter dan in 1986, toen er in de kleine finale werd verloren van Frankrijk. "Die kwartfinale tegen Brazilië heeft alles veranderd. Daar hebben ze iets uitzonderlijks gepresteerd", vindt hij.

Tegenover het Franse L'Equipe vertelt hij over het feit dat hij ze lang juist vond lijken op de generatie van '86: veel harde werkers en enorme discipline. Toch ziet hij méér. "Of België wereldkampioen kan worden? Absoluut! Het is een plezier om deze ploeg zo vaak te zien scoren. Met veertien goals in vijf duels hebben ze nu al twee doelpunten meer gemaakt dan wij in zeven wedstrijden in 1986."

Ook bondscoach Roberto Martínez krijgt een compliment van Gerets. "Wat hij gepresteerd heeft, is bijzonder sterk. In de achtste finale tegen Japan heeft hij met Chadli en Fellaini twee cruciale wissels doorgevoerd. Zonder die ingrepen was België uitgeschakeld", aldus Gerets, die het zeer jammer vindt dat Thomas Munier geschorst is voor het treffen met Frankrijk.

Pak bijna vier keer je inzet als België van Frankrijk wint!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen