Spoorboekje: halve finale van WK, transferontwikkelingen bij Ajax

Spoorboekje: halve finale van WK, transferontwikkelingen bij Ajax

11 juli 2018 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 11 juli.Nieuws

Reacties op Belgische 'uitschakling'
De teleurstelling was groot na de uitschakeling van België op het WK in Rusland. Een gebrek aan ervaring, aanvallende daadkracht tegen de sterke Franse verdediging en het feit dat het bij spelhervattingen wederom niet goed stond, werd de ploeg van Roberto Martínez fataal. De ontluistering was groot, maar hoe is dat een dag later? En kunnen ze zich nog mentaal voorbereiden op de kleine finale - de minst leuke wedstrijd van het WK.

Transferontwikkelingen bij Ajax
Nadat Daniel Angelici, voorzitter van Boca Juniors, aangaf dat Lisandro Magallán definitief niet meer naar Ajax komt, gaf ook Marc Overmars aan dat de Amsterdammers zelf verder gaan kijken. Daley Blind lijkt het enige overgebleven alternatief voor de plekken achterin, dus daar zal Marc Netto vol op moeten inzetten. Er is gezien de voorronde van de Champions League enige haast geboden. Komen er vandaag updates?

Wedstrijden

BSC Young Boys - Feyenoord (18.00 uur)
Zónder de vertrokken Karim El Ahmadi staat Feyenoord voor haar tweede oefenduel. Ditmaal een wat serieuzere tegenstander voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Kenneth Vermeer is in elk geval niet fit genoeg om in actie te komen, wat wellicht kansen biedt aan de jonge Justin Bijlow. Het zal in elk geval beter moeten dan tegen de Zeeuwse selectie, toen er slechts met 0-2 werd gewonnen. 

Dongen - Willem II (19.00 uur)
Nadat de eerste wedstrijd onder leiding van Adrie Koster met 0-10 werd gewonnen, wacht woensdag het tweede oefenduel van de Tilburgers. Koster is een van de weinige trainers die nog relatief weinig aankopen heeft 'gekregen' en zich grotendeels moet redden met spelers die terugkomen van blessures danwel verhuurbeurten. Het vorige duel blonken Asumah Abubakar en Daniel Crowley bijvoorbeeld uit. Hoe is dat nu? 

Engeland - Kroatië (20.00 uur)
Wordt het een schaakspel a la België - Frankrijk of een totaal open wedstrijd? Wie de vorige duels in de knock-outfase van het WK van beide ploegen bekijkt, kan niet anders concluderen dat het vermoedelijk dat eerste zal worden. In de achtste- en kwartfinales namen beide teams niet bijzonder veel risico's en in drie van hun vier duels werd het beslist op strafschoppen. Als dat weer gebeurt en Kroatië redt het, zijn ze de eerste ploeg ooit die op een WK na de poulefase elk duel won na penalty's...

Voetbal op tv

18.00 uur: Young Boys - Feyenoord, FOX Sports 1, live verslag van de oefenwedstrijd
20.00 uur: Kroatië - Engeland, NPO 1, live verslag van het WK-duel
21.45 uur: WK Talk, FOX Sports 1, praatprogramma over het WK
21.50 uur: VI Oranje Blijft Thuis, RTL 4, praatprogramma over het WK

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 10 december 2018

  2. zondag 9 december 2018