Giroud: "Het is goed dat Nederland hier niet is en dat meen ik"

9 juli 2018, 10:49

Olivier Giroud heeft een hoge pet op van het Nederlands elftal. De spits van Frankrijk is daarom blij dat Oranje ontbreekt op het WK in Rusland. "Omdat het de kansen voor anderen, zoals wij, vergroot om wereldkampioen te worden", zegt de Fransman.

"Het is goed dat Nederland hier niet is en dat meen ik", citeert De Telegraaf Giroud. "Hetzelfde geldt voor de Italianen, die zie ik hier ook liever niet. Iedereen heeft het over die ploegen gehad. Waarom ze er niet zijn. Wij hebben met Nederland kunnen afrekenen in de kwalificatie en Italië verloor van Zweden in de play-offs. Maar het blijven in onze ogen twee voetballanden op wereldniveau."

Giroud verwijst naar de prestaties van Oranje op de WK's van 2010 en 2014. "In 2010 haalde Nederland de finale, in Brazilië werd minder verwacht maar werden jullie derde. Het wordt voor anderen alleen maar moeilijker als Nederland en Italië erbij zijn op een WK."

Dinsdag moet Frankrijk afrekenen met België om de finale te bereiken. Giroud: "Ik had geen voorkeur voor Brazilië of België. Ik wist dat België een ploeg heeft die net zo gevaarlijk is en net zoveel kwaliteit heeft als Brazilië. Fantastische individuele spelers en veel gevaar voorin. Ik hoopte alleen dat de Belgen een verlenging nodig zouden hebben, daar ga je kapot aan. Dat is voor elke ploeg een aanslag op het lichaam tijdens een toernooi met weinig rustdagen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen