Van Bronckhorst: "Nuchtere Jørgensen voelde zich wel oké"

9 juli 2018, 08:26   Bijgewerkt: 9 juli 2018, 08:34

Giovanni van Bronckhorst sprak via de telefoon met Nicolai Jørgensen over de uitschakeling van Denemarken op het WK en de doodsbedreigingen die hij vervolgens kreeg. In de achtste finale miste de Feyenoord-spits een strafschop in de penaltyserie. "Ik heb Nico gebeld, met name over hoe hij zich voelde, dat is het allerbelangrijkste", zegt Van Bronckhorst, die begin dit jaar zelf ook bedreigd werd.

"Het is nooit leuk om te worden uitgeschakeld op een groot toernooi, maar er is rond hem persoonlijk natuurlijk een hoop gebeurd na de wedstrijd", vertelt de coach van Feyenoord in De Telegraaf. "Hij voelde zich naar omstandigheden wel oké, was daar heel nuchter over. Het is iets dat zich met name op social media afspeelt. Ik heb daar zelf ook ervaring mee gehad, helaas."

Jørgensen beleefde een teleurstellend WK. Behalve zijn knappe assist op Christian Eriksen in het groepsduel met Australië, viel hij nauwelijks op. De Deen hoopte zichzelf in de picture te spelen van andere clubs. Feyenoord zelf hoeft de spits niet kwijt. Jørgensen heeft in De Kuip nog een contract voor drie jaar.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen