'Luis Enrique wordt de nieuwe bondscoach van Spanje'

9 juli 2018, 08:05   Bijgewerkt: 9 juli 2018, 13:59

Luis Enrique wordt de nieuwe bondscoach van Spanje. Dat melden diverse Spaanse media nadat bekend werd dat Fernando Hierro zijn conclusies trok. Maandag wil bondsvoorzitter Luis Rubiales Luis Enrique voordragen als bondscoach van La Roja. De bond kondigde al een persconferentie aan voor maandag, waarin Rubiales ingaat op de toekomst.

Volgens Marca tekent Luis Enrique, die afgelopen jaar een sabbatical genoot, tot en met het EK 2020. Rubiales had met Quique Sanchez Florez, Roberto Martinez en Victor Sanchez ook alternatieven. Luis Enrique deed bij AS Roma, Celta de Vigo en FC Barcelona de nodige internationale ervaring op. De 48-jarige weet hoe het is om met grote spelers te werken. In drie seizoenen Barcelona won Luis Enrique één keer de Champions League en werd hij twee keer landskampioen.

Nu moet Luis Enrique Spanje naar succes leiden. La Roja startte dit WK als favoriet, maar onder Hierro ging de wereldkampioen van 2010 roemloos ten onder. Gastland Rusland bleek in de achtste finale te sterk. Hierro werd twee dagen voor de start van het WK voor de leeuwen gegooid, omdat Julen Lopetegui was ontslagen. Hij tekende bij Real Madrid, zonder de Spaanse bond in te lichten.

Nieuwe technisch directeur

Hierro besloot zondag ook zijn taken als technisch directeur neer te leggen. Die functie bekleedde Hierro, voordat hij werd doorgeschoven als interim-trainer. AS meldt dat Carlos Marchena favoriet is voor deze job. De oud-international speelde voor onder andere Sevilla, Benfica en Valencia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen