RKC Waalwijk heeft beet en stelt Grim aan als hoofdtrainer

8 juli 2018, 16:10   Bijgewerkt: 9 juli 2018, 00:04

RKC Waalwijk heeft eindelijk een nieuwe trainer gevonden: Fred Grim werd tijdens de open dag aangesteld als de nieuwe hoofdcoach. De ervaren trainer tekent een contract voor twee seizoenen in Waalwijk en staat vanaf maandag voor de groep. "We zien er naar uit de komende jaren samen met Fred te bouwen aan de toekomst van onze mooie club en zien in hem hier de ideale trainer voor", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld.

Volgens de bestuurder is het een uitstekende coach, die gepresenteerd werd tijdens de open dag. De eerste week stond er nog geen eindverantwoordelijke voor de groep in Waalwijk, toch raakten ze niet in paniek. "Ik ben blij dat ons plan en het bewaren van de rust zich heeft uitbetaald in het aanstellen van Fred Grim. We zijn voortdurend op zoek geweest naar een trainer geschikt voor het allerhoogste niveau van de Eerste Divisie en dat is met het contracteren van Fred gelukt", prijst Van Mosselveld de nieuwe coach.

Grim was eerder werkzaam bij Almere City, waar hij het uitstekend deed. SC Cambuur en Sparta Rotterdam wilden hem (aanvankelijk) beide als de nieuwe trainer hebben, maar met beide clubs liep het uiteindelijk spaak. RKC wilde op hun beurt graag een grote naam als trainer strikken, maar onder meer Jurgen Streppel en Ruud Brood bedankten voor de moeilijke klus. Niet alleen zijn de mogelijkheden beperkt, ook is de concurrentie op het tweede niveau in Nederland met FC Twente, Sparta Rotterdam, Roda JC, Go Ahead Eagles, sc Cambuur en nog vele andere ploegen groter dan ooit in de strijd om promotie.

Na zijn vertrek als assistent bij Sparta Rotterdam onder Dick Advocaat, met wie hij eerder samenwerkte bij het Nederlands elftal, zat Grim zonder club. RKC Waalwijk heeft in dit geval de grote naam die het wilde wel gekregen, zeker als je bedenkt dat die club de laatste vier jaar een hele marginale rol speelde in de Eerste Divisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen