Fortuna schiet uit startblokken, Emmen komt goed weg

7 juli 2018, 21:01

Fortuna Sittard is de oefencampagne zaterdag begonnen met een zeer ruime overwinning. De promovendus won met 0-13 van VV Sittard. Ook FC Emmen en De Graafschap noteerden overwinningen, terwijl sc Heerenveen remiseerde.

VV Sittard - Fortuna Sittard 0-13

Promovendus Fortuna Sittard is het nieuwe seizoen begonnen met een ruime overwinning. Plaatsgenoot VV Sittard werd met 0-13 verslagen. In het eerste bedrijf scoorde Fortuna zes keer en ook in de tweede helft vielen er veel goals. Aanwinsten Mark Diemers en Alessandro Ciranni tekenden allebei voor twee goals.

VV Emmen - FC Emmen 2-3

Ook FC Emmen oefende zaterdag tegen een ploeg uit eigen omgeving, maar de mede-promovendus kwam een stuk minder goed voor de dag. Bij rust stond het team nog wel met 0-3 voor, mede dankzij twee goals van Anco Jansen, maar na de pauze ging het bijna mis. Twee treffers van de amateurs zorgden voor een magere 2-3 eindstand.

DZC'68 - De Graafschap 1-6

Ook voor De Graafschap is de kop eraf. De eerste oefenwedstrijd, tegen de amateurs van DZC'68, werd met 1-6 gewonnen. Anthony van den Hurk was met twee doelpunten de opvallendste man.

sc Heerenveen - Borussia Mönchengladbach Onder 23 3-3

sc Heerenveen kreeg zaterdag een stuk meer tegenstand, aangezien de ploeg van Jan Olde Riekerink het opnam tegen de beloften van Borussia Mönchengladbach. Het treffen eindigde in een 3-3 gelijkspel. Michel Vlap, Sam Lammers en Marco Rojas zorgden voor de Friese doelpunten.