Transferweekje: Ajax op volle toeren, Ronaldo en Feyenoord

7 juli 2018, 13:30

De transfermarkt is weer geopend en dus gaan de geruchten op volle toeren. Door de bomen kunnen we soms het bos niet meer zien, maar het ene gerucht is uiteraard serieuzer dan de ander. Daarom heeft FCUpdate.nl de wekelijkse transferrubriek 'Transferweekje' gelanceerd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

{image[326769][right-half][]}7/7: wordt Ronaldo vandaag gepresenteerd bij Juventus?

Wat begon als gerucht, werd deze week met de dag serieuzer: Cristiano Ronaldo naar Juventus. De berichten over deze sensationele transfer volgen elkaar in rap tempo op. Ronaldo wordt mogelijk zaterdag al gepresenteerd in Turijn, omdat het vandaag 7 juli (7-7) is. De geschatte transfersommen lopen uiteen van 100 miljoen euro tot 120 miljoen euro, maar Real Madrid zou het prijskaartje inmiddels alweer verhoogd hebben tot 150 miljoen euro. Volgens Italiaanse media ligt in Italië een vierjarig contract klaar, en kan Ronaldo per seizoen dertig miljoen euro verdienen. De twijfel die de Portugees zaaide direct na de gewonnen Champions League-finale blijkt dan toch niet zomaar een kreet. Dit is het gevolg van gebrek aan waardering. Tenminste, zo voelt Ronaldo dat. CR7 kreeg halverwege vorig seizoen van Real Madrid te horen dat hij voor honderd miljoen euro mocht vertrekken. Dat was tegen het zere been. "Als ik 100 miljoen euro waard ben, houden ze niet van me", werd Ronaldo deze week geciteerd door Marca. Dat stelt natuurlijk niets voor als Paris Saint-Germain 222 miljoen euro neerlegt voor Neymar.

{image[315121][left-half][]}El Ahmadi out, Clasie in

Feyenoord hield zich tot dusver koest op de transfermarkt. Maar dat is stilte voor de storm. Karim El Ahmadi kondigde tijdens het WK al aan waarschijnlijk te zullen vertrekken. Vraag was alleen waar naartoe. Die knoop heeft de aanvoerder deze week doorgehakt. Volgens het Algemeen Dagblad en [a,http://,_blank,Voetbal International] kiest El Ahmadi voor een avontuur in Saudi-Arabië. De Marokkaan staat op het punt te tekenen bij achtvoudig landskampioen Al-Ittihad. Achter de schermen werkt Feyenoord aan de komst van een waardig vervanger. Jordy Clasie staat met stip op één. Feyenoord voelt er echter niets voor om de 27-jarige middenvelder terug te kopen, aldus [a,https://www.telegraaf.nl/sport/2270836/clasie-alleen-huuroptie-voor-feyenoord,_blank,De Telegraaf]. Southampton vraag een substantieel deel van de transfersom die het destijds betaalde aan Feyenoord. De Rotterdammers kunnen en willen daar niet aan voldoen. Daarom zet Feyenoord in op een huurdeal. Groot voordeel is dat Clasie graag terugkeert op het oude nest.

{image[318481][right-half][]}Ajax draait op volle toeren

Bij Ajax zit nog het nodige in het vat. De Amsterdammers maakten indruk met het vastleggen van Dusan Tadic. Maar daar blijft het niet bij. Ajax verleidt ook Daly Blind tot een transfer van de Premier League naar de Eredivisie. Blind zelf is 'in feite' akkoord' aldus Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, vrijdag bij VI Oranje blijft thuis. Grootste drempel is de vraagprijs. Hoewel Blind bij Manchester United nog een contract voor een jaar heeft, zouden de Engelsen zeventien miljoen euro verlangen voor de Oranje-international. Daarnaast is Ajax verstrikt geraakt in het transferspel rondom Lisandro Magallan. Boca Juniors strikte deze week zijn opvolger, maar volgens Voetbal International blijft het een 'gebed zonder eind'.

{image[323424][left-half][]}Johnsen topkandidaat bij AZ

Bjørn Johnsen is de voornaamste kandidaat om de nieuwe spits van AZ te worden. De Alkmaarders hadden aanvankelijk alternatieven op het oog om het vertrek van Wout Weghorst naar VfL Wolfsburg op te vangen. Onder meer Ricky van Wolfswinkel kwam voorbij, maar FC Basel wil de spits niet kwijt en zien hem als basisspeler meldde Voetbal International. De zoektocht van AZ leidde zo  alsnog naar de boomlange Johnsen, die in zijn eerste seizoen bij ADO Den Haag maar liefst negentien keer trefzeker was. AZ en ADO zijn deze week het gesprek aangegaan, weet het Algemeen Dagblad. De Noorse spits wacht bij AZ een concurrentiestrijd met jeugdproduct Myron Boadu en de nog geblesseerde Tsjech Ondrej Mihalik, en ook Fred Friday staat nog op de loonlijst. Misschien is Friday wel wat voor ADO, dat op zoek zal moeten naar een opvolger voor Johnsen.

{image[327298][right-half][]}Vitesse: Golovin de volgende?

Op de koopwoede van Vitesse staat geen maat. Negen spelers - bijna een compleet nieuw elftal - trokken de Arnhemmers aan. "Een enkele transfer daargelaten moet dit de groep zijn", aldus technisch directeur Marc van Hintum tegen De Gelderlander. Eén speler die nog steeds met Vitesse in verband wordt gebracht, is Aleksandr Golovin. De WK-smaakmaker van Rusland zou zijn contract bij Chelsea al getekend hebben. Het is afwachten of de Londenaren de 22-jarige aanvallende middenvelder als directe versterking zien, of dat hij in aanmerking komt voor een verhuur. In dat geval lijkt Vitesse de eerste optie, aldus Voetbal International. Zodra Rusland uitgeschakeld is op het WK weten we spoedig meer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen