'Willem II achter de schermen in de ban van machtsstrijd'

7 juli 2018, 08:57

Het rommelt bij Willem II. Achter de schermen vindt een machtsstrijd plaats. Een aantal geledingen is ontevreden over het functioneren van algemeen directeur Berry van Gool. Tot die geledingen behoort onder andere de Raad van Commissarissen, schrijft het Brabants Dagblad zaterdag.

De Clubraad zou donderdag bijeen komen voor een vergadering. Leden hadden een brief gekregen waarin stond dat er sprake zou zijn van een ernstige vertrouwensbreuk tussen de RvC en het stichtingsbestuur van Willem II. Het overleg ging op het laatste moment niet door. Het plan om Van Gool per direct op non-actief te zetten sneuvelde. Als het uit zou lekken, was men bang voor verstoring van processen zoals de zoektocht naar een hoofdsponsor.

Het BD heeft het nieuws bevestigd gekregen door meerdere bronnen binnen Willem II. De kritiek op Van Gool is onder andere dat hij nog geen sponsor voor op de voorkant van het shirt vond. Hij presenteerde vrijdag wel Brussels Airport als rugsponsor. De algemeen directeur ligt voornamelijk bij de voetbaltechnische mensen onder vuur, wat niet voor het eerst is. Van Gool botste in het verleden al met Jurgen Streppel, toen hij hoofdtrainer én technisch manager was. Destijds kreeg Van Gool steun van commissaris Roland Hermans.

Diezelfde Hermans zou nu samen met technisch directeur Joris Mathijsen de strijd voeren tegen Van Gool, die zich voelt gesteund door het merendeel van de sponsors. Van Gool ontkent ontwikkelingen rond zijn persoon niet, maar past voor een inhoudelijke reactie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen