Belangrijke Courtois: "Dit is nu even payback time"

6 juli 2018, 23:01

Thibaut Courtois wist zich met zijn reddingen in de kwartfinale van België tegen Brazilië te onderscheiden. In blessuretijd verrichtte de doelman een wereldredding op een ultieme poging van Neymar. "Dit is nu even payback time", reageert Courtois.

Het afgelopen seizoen kwam de Belg onder vuur te liggen, zeker na zijn twee fouten in de Champions League tegen Barcelona. In de return van de achtste finale tegen Barça liet hij twee pogingen van Lionel Messi door zijn benen glippen. Tegen Brazilië stond er een hele andere Courtois, met verschillende belangrijke reddingen.

"Die momenten zijn mooi", zegt de sluitpost tegen de NOS. "Daarvoor sta ik in het doel. Ik voel dat ik in topvorm ben, naar dit moment heb ik toegeleefd. Ik heb veel over mij heen gekregen, ook in maart tegen Barcelona. Maar ik weet dat de kritiek niet altijd terecht was."

België speelde de kwartfinale tegen Brazilië met een aangepaste tactiek. "Het was een ander tactisch plan dan zij waarschijnlijk dachten", aldus Courtois. "In de tegenaanval waren we dodelijk. Chapeau voor de trainer, het plaatje klopte."

Lees ook: De Belgen op rapport: toch valt alles op z'n plek bij België

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen