Twente heeft 21 miljoen nodig om faillissement te voorkomen

6 juli 2018, 20:22   Bijgewerkt: 6 juli 2018, 23:06

FC Twente heeft 21 miljoen euro nodig om een faillissement af te wenden. Veertien miljoen moet komen van investeerders, voor het overige deel van zeven miljoen kijkt de club naar de gemeente Enschede, van wie het eerder al een garantstelling van zeven miljoen vroeg.

De Tukkers hebben al acht miljoen via investeerders binnen. Dennis Schipper, de waarnemend voorzitter van de Raad van Commissarissen, heeft vertrouwen in de komende gesprekken met investeerders. "Ik proef bereidheid", zegt de opvolger van de vertrokken René Takens tegen RTV Oost. "De zeven miljoen die wij van de gemeente vragen is voor dossiers waarvan het nog maar de vraag is of er ook betaald moet worden. De gesprekken verlopen in een goede verstandhouding."

Bij toekomstig wethouder Niels van den Berg schoot de garantstelling van zeven miljoen door de gemeente al in een verkeerd keelgat. De stad Enschede moet zelf vijftien miljoen euro besparen. Schipper: "We staan niet tegenover elkaar. We hebben een gemeenschappelijk probleem. De gemeente heeft een probleem. Ik begrijp dat."

Ondertussen dringt de tijd voor de Eredivisie-degradant. Schipper denkt nog enkele maanden nodig te hebben om de veertien miljoen euro van investeerders bij elkaar te krijgen. "We staan voor het dilemma dat we aan de slag moeten met de selectie, maar om contracten af te kunnen sluiten moet je wel dekking hebben voor de looptijd van die contracten."

De RvC-voorzitter vervolgt: "We hebben door enkele garantstellingen wel noodverbanden aangelegd maar de tijd raakt echt op. Het is nog zo'n zes weken tot het begin van de competitie en er moet binnen enkele dagen een selectie staan die een goede kans maakt om te promoveren. Het is een proces. Het uiteindelijke voorstel moet langs de gemeenteraad. Dat moeten we de tijd geven. Ik snap dat."

Anderzijds is het voor Schipper helder dat de gemeente niet enkel naar de investeerders kan kijken. "Als ik met investeerders praat, vragen zij wat de gemeente doet. Als ik met de gemeente praat vraagt zij wat de investeerders doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen